Infiltratie box, inhoud 190 ltr / LXBXH 57,5×57,5×57,5cm
159,61 incl. BTW Toevoegen aan winkelwagen

Infiltratie box, inhoud 190 ltr / LXBXH 57,5×57,5×57,5cm

159,61 incl. BTW

Onze voordelen

  • Dé specialist in PVC artikelen
  • Snelle levering
  • Groot assortiment uit voorraad leverbaar

Beschrijving

Infiltratiekrat – Raincycle

 Infiltratiekrat

inhoud 190 L  57,5×57,5×57,5 LxBxH

Standaard voorzien van GEO textiel, dit is een bouw pakket en op lokatie te monteren.

Snel en licht vervoerbaar zodat de kosten beperkt blijven.

Omschrijving

Pvchoogeveen Infiltratiekrat

 

De hedendaagse droge perioden geven problemen met zich mee zijnde dat het grondwater meer wordt gebruikt dan er wordt aangevuld. Doormiddel om een infiltratie krat te gebruiken draagt u een steentje bij aan de natuurlijke waterkringloop van het regenwater. In plaats van dat het regenwater het riool in gaat zal het terug worden opgenomen in het grondwater, dus helpt u de natuur een handje. Ook helpt een infiltratiekrat bij het verminderen van de kans op wateroverlast of overstroming, omdat dit gecontroleerd en rustig verloopt. Zo voorkomt u overlast in de rioleringssystemen en dat kan voor nogal veel overlast zorgen.

Ook als drainagesysteem

Wanneer de grond na aanhoudende regenval toch verzadigd raakt met bodemwater, zorgt de overloop van het infiltratiesysteem voor een afvoer van het overtollige water naar het rioleringsnetwerk. Omdat het geotextiel eveneens toelaat dat bodemwater naar binnen sijpelt in de kratten, werkt het ook als drainagesysteem. Dit wordt vaak toegepast om bij drassige gazons en waterplassen in uw siertuin de overlast te voorkomen.

We zijn steeds bewuster bezig en ook de afvoer van regenwater zou hierbij moeten zitten en dit wordt ook erkent door de EU. Zo verwachten ze dat infiltratievoorzieningen in de toekomst worden verplicht bij nieuwbouw en verbouwingen.

Modulair: De ingenieurs ontwikkelden een zeer eenvoudig systeem, dat geschikt is voor zowel Doe-het-zelf als voor professioneel gebruik. In tegenstelling tot de meeste industriële systemen is het ontworpen voor kleine en middelgrote installaties, zoals parkings, woningen en appartementsgebouwen. Het systeem bestaat uitlosse modules die aan elkaar geschakeld worden tot een installatie op maat. Gedaan dus met rekenwerk door gespecialiseerde firma’s.

Snel en compact: Elke infiltratiekrat bestaat uit 7 losse panelen, die in een mum van tijd samen geklikt worden tot een box. De panelen zijn reeds voorzien van 100% waterdoorlatend geotextiel. Eens de krat is samengesteld, is hij volledig klaar voor gebruik. Doordat infiltratiekratten niet zijn voor gemonteerd, kunnen ze compact verpakt en getransporteerd worden, wat eveneens de ecologische voetafdruk verkleint.

Milieubewust: Om het verhaal volledig te maken, kiest pvchoogeveen consequent voor duurzame en gerecycleerde materialen. Dit houdt in dat we inzetten op milieubewuste kunststoffen, die volledig opnieuw kunnen worden gerecycleerd. Op die manier draagt pvchoogeveen zijn steentje bij aan de circulaire economie.

Technische specificaties:

• Maximale belasting verticaal: 270 kN/m2

• Maximale belasting horizontaal: 25kN/m2

• Doorlaat coëfficiënt: 75%

• Biologische resistentie: Zeer goed

• Chemische resistentie: Zeer goed

• Aansluitmogelijkheden:  125 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Infiltratie box, inhoud 190 ltr / LXBXH 57,5×57,5×57,5cm” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *